Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová generace rekuperačních jednotek Alfa 95 FLAT

Pardubická výrobní společnost 2VV se již od r. 1995 věnuje vývoji energeticky úsporných zařízení v oblasti vzduchotechniky. Úspěšně vyvíjí a vyrábí rekuperační jednotky, jak pro komerční, tak rezidenční segment.

Všem novým technologiím a trendům odpovídá i inovace oblíbené řady kompaktních podstropních rekuperačních jednotek Alfa 95 FLAT.

Nově uvedená generace jednotek Alfa 95 FLAT staví na výhodách předchozí řady s důrazem na úsporný režim, užitné vlastnosti a komfortní regulace ji v mnohých parametrech předčí.

Modelová řada Alfa 95 FLAT je nabízena ve čtyřech velikostech se vzduchovým výkonem od 400m3/h do 2000m3/h. Tento rozsah pokrývá většinu komerčních aplikací, kde je kladen důraz na nízkou zástavbovou výšku a kompaktnost větrací jednotky.

Rekuperační jednotky Alfa 95 FLAT jsou vhodné pro podstropní instalace a díky svým parametrům nabízejí široké využití.

Díky své minimální zástavbové výšce od 300 až do 460 mm jsou jednotky vhodné pro instalaci do podhledů a to i stávajících.

  • 4 velikosti s průtoky: 400, 700, 1500 a 2000 m3/h
  • Protiproudý hliníkový rekuperátor s účinností až 93%
  • Energeticky úsporné EC ventilátory s nízkým SFP a tichým provozem
  • Kompaktní jednotka s nízkou zástavbovou výškou pro efektivní využití prostoru
  • Plášť jednotky je vyroben ze sendvičových panelů
  • Inteligentní, plně vybavený systém regulace s dotykovým ovladačem (plynulý by-pass, protimrazová ochrana, režimy CAV, VAV, DCV, řízení přes BMS)
  • Volitelně integrovaný elektrický předehřev, elektrický a vodní dohřev
  • Volitelný externí modul chlazení change/over a přímý výpar
  • Alfa 95 FLAT splňuje nařízení ECODESIGN 2018



Konstrukce jednotky je navržena tak, aby splňovala podmínky Passivhaus.

Alfa 95 FLAT je kompaktní jednotka konstruovaná bez tepelných mostů a díky plášti, který je vyroben ze sendvičových panelů je tepelně a hlukově izolována.

Žijeme v době, kdy je kladen velký důraz na komfort a energeticky úsporné řešení. Proto jsou jednotkyAlfa 95 FLAT na přívodu i odvodu osazené energeticky úspornými EC ventilátory od německého výrobce firmy EBM PAPST. Tyto motory se vyznačují velmi nízkou spotřebou energie, tedy i nízkými náklady na přenos vzduchu.




Filtraci přiváděného i odpadního vzduchu v jednotce zajišťují integrované filtry třídy F7/M5.

Jednotky ALFA 95 FLAT jsou ve standardu vybaveny inteligentní regulací s moderním dotykovým ovladačem.





Samozřejmostí je napojení na centrální řídicí systém (BMS) prostřednictvím komunikačního protokolu Modbus (ModBUS RTU, ModBUS TCP). Řídící systém jednotky je plně vybaven potřebnými teplotními čidly i tlakovými snímači. Regulace je vhodná jak pro monozonní, tak i multizónové větrání.

Díky nové regulaci je možné nově ovládat integrovaný elektrický dohřev a zároveň externí modul s chlazením např. přímý výparník.

Jednotka Alfa 95 FLAT je vybavena i dalšími nezbytnými funkcemi jako jsou např. funkce BOOST, která přináší okamžitou a rychlou výměnu vzduchu uvnitř větraného objektu pomocí využití maximálního výkonu přívodních i odvodních ventilátorů.

FREECOOLING – je další nezbytná a především v letních měsících velmi žádaná funkce, kdy pomocí integrovaného by-passu se v nočních hodinách využívá pro ochlazení vnitřního prostředí budovy nižší teplota přiváděného vzduchu. Tento režim se spíná a vypíná zcela automaticky, prostřednictvím teplotních čidel, které vyhodnocují nastavené parametry.

Jak již bylo zmíněno, 2VV neustále reaguje na trendy a požadavky trhu, proto při výběru vhodné jednotky je možné využít nejnovější verzi výběrového software Choose&GO, který díky zadaným parametrům vyhodnotí nejvhodnější řešení pro Váš projekt.


Multi-VAC logo
Multi-VAC spol. s r.o.
Telefon: +420 841 156 156
E-mail: info@multivac.cz
www.multivac.cz
2VV logo

2VV s.r.o.
Telefon: +420 466 741 890
E-mail: 2vv@2vv.cz
www.2vv.cz

Multi-VAC spol. s r.o.
logo Multi-VAC spol. s r.o.

Velkoobchod s kompletním sortimentem pro vzduchotechniku a vytápění. Zboží od renomovaných českých i zahraničních dodavatelů. Technická podpora, prezentace výrobků, návrhové programy, e-shop. Sortiment: vzduchové clony, větrací a rekuperační jednotky, ...