Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Na kvalitě vzduchu záleží

Již více jak 25 let přináší firma 2VV čerstvý a zdravý vzduch lidem po celém světě a právě proto se stává partnerem kampaně #IAQmatters. Tato kampaň vznikla pod záštitou asociace EUROVENT a sdružuje evropské výrobce vzduchotechniky, kteří poskytují řešení pro zajištění zdravého vnitřního prostředí.

Větrání s rekuperací v době pandemie

V současné době koronavirové epidemie bychom měli obzvláště dbát na kvalitní a pravidelnou výměnu vzduchu. Obavy z přenosu viru Covid-19 z venkovního do vnitřního prostředí nejsou na místě, ani při přirozeném větrání okny nebo při nuceném větrání s rekuperací. Přesto se na pravidelný přísun čerstvého vzduchu stále zapomíná, tedy v případě přirozeného větrání okny. Proto je stále více doporučováno nucené větrání s rekuperací, protože na kvalitě vzduchu opravdu záleží!

V segmentu rezidenčního bydlení jsou již některé byty vybaveny nuceným větráním s rekuperací. Pokud je rekuperační jednotka osazena deskovým rekuperátorem, dochází pouze k přenosu tepla, aniž by došlo ke smíšení přiváděného a odváděného vzduchu. Větrací jednotka s deskovým rekuperátorem, zajišťuje stálý přísun čerstvého vzduchu, čímž zvyšuje kvalitu vnitřního prostředí.

Důkladné větrání a stálý přísun čerstvého vzduchu je základem pro zajištění odpovídající kvality vnitřního prostředí, především v této době šířící se pandemie.

Produkty od společnosti 2VV: efektivní řešení pro váš zdravý domov

Firma 2VV s.r.o. se zabývá vývojem a výrobou rekuperačních jednotek již 15 let. V poslední době se vývoj produktů ve 2VV ubírá směrem moderního a svěžího průmyslového designu, který byl jako první aplikován právě při vývoji rezidenční rekuperační jednotky DAPHNE.

DAPHNE: velmi nízká hlučnost, propracovaný design a vysoká účinnost

Komfort a zdravé prostředí v kombinaci se skvělým a svěžím designem – to a mnohem více nabízí DAPHNE.

DAPHNE je rezidenční rekuperační jednotka, která vyniká nejen svým atraktivním designem, ale především velmi tichým provozem. Jednotka disponuje výkonnými a energeticky úspornými EC motory, které spolu s vysoce účinným rekuperačním výměníkem zajišťují maximální účinnost a velmi nízké hodnoty SFP.

DAPHNE

DAPHNE

Bohyně mezi rekuperačními jednotkami

  • Průtok vzduchu: 200, 300 nebo 500 m3/h
  • Vysoká účinnost rekuperace až 93 %
  • Energeticky úsporné EC motory
  • Úsporný a tichý provoz
  • Integrovaný elektrický předehřev a možnost elektrického dohřevu
  • Regulace AirGENIO s integrovaným barevným dotykovým ovladačem
  • Aplikace 2VV AirGENIO

mydaphne.eu

Konstrukce jednotky je navržena z oboustranně lakovaného sendvičového panelu, který zajišťuje vynikající tepelnou a hlukovou izolaci a zároveň je ideální pro využití v prostorech s vyššími nároky na hygienu.

Srdcem DAPHNE je deskový protiproudý hliníkový rekuperátor, který vyniká vysokou účinností a těsností. Rekuperátory jsou certifikované evropskou institucí EUROVENT, což samo o sobě je deklarace a jasná záruka vysoké kvality.

Mozek jednotky tvoří integrovaná chytrá regulace AirGENIO, která nabízí svým uživatelům velmi příjemné a intuitivní prostředí. Díky integrovaným teplotním čidlům, sofistikovaným výpočtům jednotka vyhodnocuje nejoptimálnější způsob provozu, tak aby docílila nejvyšší možné účinnosti za nejnižší náklady! Dále nabízí možnosti nastavení časových intervalů (6 časových intervalů v roce/v týdnu/v konkrétní den).

Díky plynulému by-passu je zajištěna Protimrazová ochrana a plynulá regulace teploty Free Cooling – tzv. chlazení zdarma, kdy se v letních měsících v nočních hodinách využívá nižší teploty přiváděného vzduchu k dochlazování vnitřního prostředí. Samozřejmostí je řízení nadřazeným systémem BMS (Modbus RTU/TCP, BACnet)

Nově je možné 2VV rekuperační jednotky ovládat prostřednictvím chytrých zařízení v rámci domácí sítě.


2VV AirGENIO APP – komfort pod kontrolou kdykoliv a kdekoliv.

Jednotku DAPHNE je možné jednoduše ovládat prostřednictvím mobilního telefonu nebo jiného chytrého zařízení díky aplikaci 2VV AirGENIO. V aplikaci je možné měnit požadovanou teplotu, intenzitu větrání a podobně.


Další výhodou mobilní aplikace je zobrazení informace o stavu a chodu zařízení, případné zobrazení veškerých varovných a chybových hlášek.

2VV Servisní software – pomocník pro montážníky

2VV Servisní software uvítají především montážníci, kterým software usnadní jejich práci, a to především uvedení jednotky do provozu a případný servis.

Uvedení jednotky do provozu prostřednictvím Servisního softwaru je velmi rychlé a jednoduché, zejména především při instalaci více jednotek, kdy software nabízí možnost zálohy dat využitých při nastavení a následné využití pro instalaci další jednotky či jednotek.

VENUS – Rekuperační jednotka pro každého

Rekuperační jednotka VENUS je stálicí na trhu rezidenčního větrání již řadu let. Vyniká velmi tichým provozem, snadno se instaluje a je dostupná v různých velikostech i úrovních technického provedení.

VENUS

VENUS

Kvalitní rekuperační jednotka pro každého

  • Průtok vzduchu: 140, 150, 300, 500 nebo 700 m3/h
  • Vysoká účinnost rekuperace až 93 %
  • Dvojí provedení ventilátorů – AC a EC
  • Tichý provoz
  • Nízká zástavbová výška
  • Regulace AirGENIO

Jejím nejnovějším typem je VENUS s regulací AirGENIO, která umožňuje její plně automatický provoz. Díky zásadním inovacím se jednotka může pochlubit maximální energetickou účinností a velmi nízkou hladinou hlučnosti, což jsou aspekty, které majitel přivítá. Díky možnosti instalace v nízké zástavbové výšce si VENUS získala velkou oblibu nejen mezi majiteli bytů a domů, ale i v řadách projektantů a developerů.

další videa můžete zhlédnout na 2VV YouTube kanálu

Rekuperační jednotky od společnosti 2VV: efektivní řešení s dotací

Rezidenční rekuperační jednotky od společnosti 2VV splňují všechny požadavky na řízené větrání v oblasti rezidenčního bydlení, a to včetně velmi nízké hlučnosti. Obě řady jsou navíc zapsané v seznamu produktů programu NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM, a proto na ně lze čerpat dotaci.

Více o výhodách rekuperace a vhodných modelech najdete na www.2vv.cz. Výhradní zastoupení společnosti 2VV pro Českou a Slovenskou republiku zajišťuje společnost Multi-VAC s.r.o., www.multivac.cz





2VV s.r.o.
logo 2VV s.r.o.

Společnost 2VV je českým výrobcem široké škály vzduchových clon, větracích a rekuperačních jednotek, vytápěcích jednotek, ohřívačů a čističek vzduchu. V současné době se společnost 2VV řadí mezi významné evropské výrobce nejen pro komerční, ale ...